Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Veszélyezteti-e Martonyi a ma
  2010-11-23 16:38:43, kedd
 
 
Veszélyezteti-e Martonyi a magyar elnökség jó hírét?
barikad.hu
2010, november 23 - 13:08

Akik jobban odafigyeltek az Európai Unió cseh elnökségére, amely 2009 első hat hónapjára esett, észrevehették, a legdisszonánsabb pillanatok akkor következtek be, amikor a Hradzsin túlbuzgó urai neokonzervatív Izrael-barátságukat át akarták vinni az unió egészére.
Cikk Front kép - 280x185:

Akik jobban odafigyeltek az Európai Unió cseh elnökségére, amely 2009 első hat hónapjára esett, észrevehették, a legdisszonánsabb pillanatok akkor következtek be, amikor a Hradzsin túlbuzgó urai neokonzervatív Izrael-barátságukat át akarták vinni az unió egészére.

Az persze köztudott, hogy az Európai Unió ugyanúgy sokszor szolgai módon igyekszik Izrael érdekeit érvényesíteni mind az unión belül, mind a Közel-Keleten, de messze nem annyira, mint az Egyesült Államok. És - szerencsére - a folyamatot e téren a Brüsszel-Washington távolság növekedése jellemzi. Elsősorban az uniós diplomácia vezetőjének, a baloldali Catherine Ashton-nak a kinevezésével, aki lélekben közel sem nevezhető Izrael-barátnak.

Nem tagadható azonban, hogy Ashtonnak igen finom és kényes mezsgyén kell járnia, hiszen a tömb tele van Izraelt vakon támogató politikusokkal és bürokratákkal. Akik esetében ez a támogatás vagy puszta érdek, vagy érzelmi alapú, vagy pedig még a múltban gyökerezik - és ez főként az új tagállamokra vonatkozik. E posztkommunista tagállamok mai politikusai arra emlékeznek, hogy a kommunista elnyomás idején a hidegháború megosztottságában a szovjet oldalon álltak az arabok, az amerikaiak, a csodált Nyugat oldalán pedig az izraeliek.

Ami így volt. Azt azonban nem vették észre, hogy a világ a hidegháború végével és a Bush-féle Új Világrend meghirdetésével megváltozott. Megváltozott, mégpedig gyökeresen, de az egykori antikommunisták, akik Csehországtól kezdve Lengyelországig kormányra kerültek, még nosztalgiából is a régi világban élnek. Nem véletlen, hogy éppen az új és a régi tagállamok közötti külpolitikai ellentétek a legélesebben éppen a palesztin kérdésben domborodnak ki.

Martonyira most nem gondolunk, mert ő a hidegháború idején nem elnyomott antikommunista volt, hanem az MSZMP-kormány privatizációs biztosa és így ,,hivatalosan" arabbarát. Hogy ő most Izrael-párti, az csupán azt mutatja, karriervágya és gyávasága az, ami összeköti jelenét múltjával.

De visszatérve a cseh uniós elnökségre: Prága különutas Izrael-barátsága nagyon feldühítette az EU külügyi gépezetét, ugyanis az egyszerűen túltette magát az uniónak az izraeli-palesztin viszályban elfoglalt hivatalos álláspontján is, ami - mint szokták mondani - nem bűn, hanem hiba, ami a diplomáciában rosszabb az előbbinél.

Ismerve Martonyi álláspontját a Közel-Kelet lator-országáról, Izraelről - amelyet távollétében Német Zsolt államtitkára hajtogat -, félő, Martonyi a cseh hibát fogja megismételni Brüsszelben.

Ha a magyar uniós elnökség példás lesz, egy-két akár súlyosabb diplomáciai félrelépést még meg lehet majd magyarázni és visszakozni. De ha nem lesz az, akkor a magyar külügyminiszter elfogultsága Izrael javára a skandináv országoktól kezdve Görögországig komoly, sőt haragot és ellenérzést válthat ki nemcsak Martonyival, hanem - és ez a baj - hazánkkal szemben is.

Ordosz műhely

barikad.hu

http://barikad.hu/vesz%C3%A9lyezteti-e_martonyi_magyar_eln%C3%B6ks%C3%A9g_j%C3%B3 _h%C3%ADr%C3%A9t-20101123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legdisszonánsabb, antikommunisták, lengyelországig, meghirdetésével, külügyminiszter, posztkommunista, antikommunista, neokonzervatív, politikusokkal, észrevehették, csehországtól, nosztalgiából, görögországig, bürokratákkal, diplomáciában, érvényesíteni, kinevezésével, privatizációs, veszélyezteti, barátságukat, odafigyeltek, elfogultsága, megváltozott, álláspontját, álláspontján, tagállamokra, feldühítette, távollétében, megismételni, államtitkára, karriervágya, legélesebben, külpolitikai, visszatérve, szerencsére, vezetőjének, magyar elnökség, legdisszonánsabb pillanatok, unió egészére, persze köztudott, unión belül, uniós diplomácia, baloldali Catherine, tömb tele, támogatás vagy, múltban gyökerezik, kommunista elnyomás, hidegháború megosztottságában, szovjet oldalon, csodált Nyugat, hidegháború végével, egykori antikommunisták, Veszélyezteti-e Martonyi, Európai Unió, Cikk Front, Egyesült Államok, Catherine Ashton-nak, Bush-féle Új Világrend, Ismerve Martonyi, Német Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szent György nap  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A föld szépségéért  Paul David Tripp Április 23  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Zilahy Lajos gondolata  Amit átélünk,  Pocsai Piroska - NE SIESS!  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  A végzet az  Paul David Tripp Április 25  Környezetvédelem  Maradék idő  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rögtön puha Mézes Krémes  Környezetvédelem  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Az Európai Unió is foglalkozik...  Alvó cica  Amit átélünk,  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Vannak arcok  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A Gömb  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam Krisztinától  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Pillangó  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Volt egy...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar elnökség, legdisszonánsabb pillanatok, unió egészére, persze köztudott, unión belül, uniós diplomácia, baloldali Catherine, tömb tele, támogatás vagy, múltban gyökerezik, kommunista elnyomás, hidegháború megosztottságában, szovjet oldalon, csodált Nyugat, hidegháború végével, egykori antikommunisták, régi világban, régi tagállamok, legélesebben éppen, palesztin kérdésben, hidegháború idején, cseh uniós, egyszerűen túltette, izraeli-palesztin viszályban, diplomáciában rosszabb, cseh hibát, magyar uniós, magyar külügyminiszter, skandináv országoktól, legdisszonánsabb, antikommunisták, lengyelországig, meghirdetésével, külügyminiszter, posztkommunista, antikommunista, neokonzervatív, politikusokkal, észrevehették, csehországtól, nosztalgiából, görögországig, bürokratákkal, diplomáciában, érvényesíteni, kinevezésével, privatizációs, veszélyezteti, barátságukat, odafigyeltek, elfogultsága, megváltozott, álláspontját, álláspontján, tagállamokra, feldühítette, távollétében, megismételni, államtitkára, karriervágya, legélesebben, külpolitikai, visszatérve, szerencsére, vezetőjének, következtek, brüsszelben, elnökségére, félrelépést, visszakozni, diplomáciai, hidegháború, domborodnak, országoktól, ellenérzést, politikusai, hivatalosan, martonyival, egyszerűen, vonatkozik, martonyira, tagállamok, gyökeresen, emlékeznek, országáról, kommunista, viszályban, elnökségre, washington, növekedése, diplomácia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.